Tuesday, February 2, 2010

Bio-Degradable Pen

Sizlere Türkiye'de bir ilk olan bir ürün tanıtmak istiyorum.
Steppen firması Göknar ve Erguvan isimli kalem serisi ile, hem “biodegradable – compostable” (biyolojik olarak tamamen bozunabilen ve gübreleşen) özellikli bioplastik hem de geri dönüştürülmüş malzeme kullanarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş. Yeni ürünün burun, buton ve klipsi bioplastik (mısır nişastasından elde edilen), gövdesi ise geri dönüştürülmüş kağıttan üretiliyor.
Mürekkep içeriğinde hiçbir ağır metal ve zehirli madde içermeyen üründe, baskı için de halojensiz mürekkep kullanılıyor. Doğada %90‘ı 1- 3 yıl arasında çözünüp yok olan kalemin bioplastik parçaları gübreleşerek ekolojik çeşitliliğe yarar sağlıyor.
Firma 25 Aralık 2009 günü İstanbul Sanayi Odasında gerçekleştirilen törende, doğada biyolojik olarak bozunabilen kalem tasarımıyla “İSO-KOBİ Çevre Dostu Ürün Ödülü’nü almaya hak kazanmış.

Geçtiğimiz hafta katıldığım İstanbul Sanayi Odasının "İnovasyon Yönetimi Eğitimi"nde tanıştığım firmanın Pazarlama Müdürü Tunç Şengül'ün tanıttığı bu ürün gerçekten de kullanırken bile insana doğaya saygılı olduğu hissini veriyor. Bu konuya inovasyon.org internet sitesininin sahibi Aykut Göker de Cumhuriyet Bilim Teknik / Teknoloji Dergisinin son sayısında değiniyor.

No comments:

Post a Comment