Wednesday, April 28, 2010

Zamazing.org

Bugün sizlere takip ettiğim en başarılı Türkçe teknoloji, yenilik ve inovasyon paylaşım sitelerinden biri olan zamazing.org'u tanıtırken aynı zamanda ülkemizden çıkan iki inovatif ürünü de tanıtmak istiyorum.

Gerek internet sitesinden gerekse de RSS Feed olarak takip edebileceğiniz zamazing.org her gün yurtiçinden ve yurtdışından çeşitli yeni ürünler, teknolojik yenilikler ve inovasyon örnekleri paylaşılıyor. Sitenin önemli bir özelliği, içeriğinin birbirinden bağımsız üyeler tarafından yaratılması ve reklam gelirlerinin yine bu üyeler tarafından paylaşılması. Daha ayrıntılı bilgi için; http://www.pilli.com/

Tekrar konumuza dönersek; son günlerde bu sitede yayınlanan iki Türk icadı ile gününüze neşe katmak istiyorum. Bunlardan birincisi, İlk Türk Robotu! http://www.zamazing.org/yazi/iste-ilk-turk-robotu

Duran Kabakyer önderliğinde İzmir'de bulunan mühendislerin yaratımı olan bu ürün Almanya merkezli Türk şirketi Alkadur robot sistemleri tarafından hayata geçirilmiş.

İsmi çok yaratıcı bir şekilde (!) Döner Robotu. Yaptığı iş ise tüm gün boyunca durmadan döner kesmek. Robotun nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki linkteki videoyu seyretmeniz yeterli.
http://www.alkadur.de/devideo/08082008.html

Gerçekten de tam bize göre bir icat değil mi? Bir kaç ayrıntı:
  • Ürünün 2 yıllık garantisi var, 24 saat kesintisiz çalışabiliyor ve günlük üretim kapasitesi 300 kg döner!

İkinci ürünümüz de yine bir Türk adedi üzerine; Tam Otomatik Okey Masası! http://www.raster.com.tr/node/2

Ülkemizde pek rağbet gören okey oyununun en sıkıcı yönü olan taşların dizilmesi işlemini ortadan kaldıran taşların el değmeden dizilmesini sağlayan bir otomatik okey masası bu.
Bu Tam Otomatik Okey Masası taşları kendisi çeviriyor, diziyor, zarları bile atıyor. Gizli gözler sayesinde genelde masa üzerine konulan; çay, cep telefonu, kül tablası, sigara paketi gibi nesneler oyun alanından kaldırılabiliyor. Geriye bir zahmet oyunu oynamak kalıyor.

Ürünün özellikleri saymakla bitmiyor;
  • Japon teknolojisi ile üretilen elektronik beyin
  • Muhtemel teknik arızaların tesbitini otomatik olarak sağlayan yüksek teknolojili elektronik merkez.
  • Rutubete dayanıklı, oyun harici masa olarak kullanılabilen modern görünümlü dizayn
    Türk standardı ince okey taşı seçeneği vs.

Ne dersiniz, oldukça yaratıcı değil mi?

Bu ve benzeri ürünleri takip etmek için... zamazing.org

2 comments:

  1. Sinan bu okey masasını çok tuttum. Süper bir şey...Ben takıldığım mahalle kahvesine hemen bunlardan aldırayım:)
    Taner

    ReplyDelete
  2. Dördüncü lazımsa haber ver. :-)
    Sinan

    ReplyDelete