Thursday, June 24, 2010

Erdil Yaşaroğlu@DEEPTalk

Bu akşam Project House isimli dijital medya pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir şirketin her ay düzenlendiği sohbet toplantılarının dördüncüsüne katılma şansı buldum. Konuşmacı konuk, Komikaze köşesinin yaratıcısı ve Penguen dergisinin çizerlerinden Erdil Yaşaroğlu idi.

Bana mizah dergilerini, karikatürü sevdiren, ilk karikatür kitaplarımı almamı sağlayan kişilerden biri olan Erdil Yaşaroğlu'nu samimi bir ortamda dinlemek ve sohbet etmek gerçekten çok keyifli idi. Söylemeseydi 39 yaşında olduğuna asla inanmayacağım mizahçı, hem kendi hayat hikayesinden bahsetti hem de sorulan soruları cevapladı.
Sadece bir yazar/çizer olarak kalmakla yetinmeyen Erdil Yaşaroğlu, sosyal medya ve interneti de en etkin kullanan mizahçılar arasında. Şöyle ki, twitter'da tam 44,542 adet izleyicisi var (ki bu rakam neredeyse Penguen'in haftalık satış rakamı kadar). Buradan kendi deyimi ile eşine dostuna söylediği, paylaştığı fikir ve çizimlerini dünya ile paylaşıyor.
Erdil Yaşaroğlu; iyi ki varsın, çiziyorsun, bu işi seviyorsun ve bıkmıyorsun. Sorduğum, "mizah dergilerindeki mitoz bölünmeler/ayrılmalar, kalanlarda burukluk yaratıyor mu?" sorusuna verdiğin içten ve samimi cevap için de teşekkürler.

No comments:

Post a Comment