Tuesday, January 5, 2010

TRENDDESK - MASADAKİLER

Size Zeynep Arhon ve Murat Yurddaş'ın sahipleri olduğu TRENDDESK firmasını tanıtmak istiyorum. (http://www.trenddesk.com/)

Farklı sektörlerden gelen ve avant-garde duruşlarıyla bugünün ötesine geçen üyelerden oluşan TRENDDESK Paneli çalışmalarımızın vazgeçilmez bir unsuru. TRENDDESK Paneli bugünü ve geleceği anlamamızı kolaylaştırmakta.

Trendleri üç seviyede inceliyorlar. Öncelikle, hem bugünü hem de uzun dönemli geleceği şekillendirmede son derece belirleyici olan “Makro Trendler”. Bir alt seviyede, bugün “makro trendler” kadar belirleyici olmayan, fark edilmesi biraz daha güç, kullanıldığında büyük fark yaratacak “trendler”. Son olarak trendlerin hayata yansımaları; başka bir deyişle zamanın ruhunu yakalayan ürünler ve hizmetler. Bunları “semptom” olarak adlandırıyor ve çalıştıkları şirketlerle hem yurtdışından, hem Türkiye’den semptomlar paylaşmaya özen gösteriyorlar.

Bu paylaşım platformlarından birisi de her hafta yayınladıkları "MASADAKİLER" isimli e-magazin. 2010 yılının ilk, tüm serinin ise 100. sayısını MASADAKİLER’i takip eden iş insanları hazırladı. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde önerileri toplarladı ve farklı sektörleri kapsayacak şekilde önceliklendirdi. Bu sayıya giren üç yazıdan bir tanesi de benim bu blogda da daha önce paylaştığım "sustainnovation" konulu yazı oldu. :-)

Okumak için linke tıklayabilirsiniz: http://www.trenddesk.com/pdf/MASADAKILER-2010-01.pdf

No comments:

Post a Comment