Thursday, July 14, 2011

Apple'ın suyusunu çıkarmak!

Tamam, son dönemlerde teknoloji, sanat, eğlence alanlarında "en popüler" ne varsa bir şekilde bir Apple ürünü ve dolayısıyla Steve Jobs ile bir bağlantı kurduruyor. Bu da ister istemez hem Jobs hem de Apple hakkında sayısız makale, kitap, blog yazısı vb. doküman oluşturulmasına neden oluyor.

Ama bugün farkettiğim bir kitap (ki yeni de değilmiş, Amerika'da 11 Eylül 2009'da çıkmış) bana, yok artık dedirtti. Kitabın ismi şöyle: The Presentation Secrets of Steve Jobs: How to Be Insanely Great in Front of Any Audience ve yazarı Carmine Gallo isimli (bana göre fırsatçı) bir Businessweek.com yazarı.

Sunum yeteneği elbette öğrenilebilen ve geliştirilebilen birşey ama elinizde bir iPad ya da bir MacBook Air olmadan bu sunumları böyle etkileyici yapabilir misiniz acaba? Bence Jobs'un asıl başarısı, onu bu sahneye taşıyan inovasyona dayalı şirket kültürü ve ürün geliştirme/pazarlama stratejilerinde yatıyor. Bunları sağladıktan sonra böyle sunum yapmak zaten işin en kolay kısmı.

Sonuç olarak Jobs'un etinden ve sütünden faydalandık, geriye bir sunum yeteneği kaldı ve onu da kapacağız diyorsanız sizi aşağıdaki linke davet ediyorum. Ama bir mucize de beklemeyin derim :-)

No comments:

Post a Comment